logoHome
Montessori Peutergroep Montessori Peutergroep
icoon

Vanaf twee jaar is je kind welkom bij de Montessori Peutergroep bij kindercentrum Uit&Thuis. In deze peutergroep werken we volgens de opvoedkundige en onderwijskundige visie van Maria Montessori. De Montessori-visie is op een speelse manier geïntegreerd in de groep. In samenwerking met de Montessorischool in Oegstgeest kan je kind – bij 4 jaar oud – doorstromen naar de Montessori Startklas.

"Vol vertrouwen instromen in het Montessori-onderwijs."

Spelenderwijs leren

Spelenderwijs raken peuters en kleuters vertrouwd met de Montessori cultuur en methoden. De pedagogisch medewerker is op de achtergrond en geeft kinderen de kans om zelf te ontdekken. We doen groepsactiviteiten met Montessori-materiaal, de kinderen verzorgen hun plantjes, oefenen hun zelfstandigheid met jassen, schoenen en naar de w.c. gaan en kiezen zelfstandig een werkje.

De betrokken medewerkers hebben een opleiding om de kinderen volgens de methode van Maria Montessori te begeleiden. Zo bieden we iets extra’s voor kinderen die straks naar de Montessorischool gaan.

Peutergroep

Vanaf twee jaar is je kind welkom bij de Montessori Peutergroep. De Montessori-visie is op een speelse manier geïntegreerd in de groep. Je peuter werkt aan de zintuigelijke ontwikkeling (voelen, ruiken en proeven), de motorische ontwikkeling (veel bewegen), de taalontwikkeling (uitbreiding van de woordenschat) en de sociale en emotionele ontwikkeling.

Vanaf de leeftijd van 3 jaar brengen de peuters regelmatig een bezoek aan de Montessorischool om met sommige activiteiten van de onderbouwklassen mee te doen.

Startklas

Voor kinderen vanaf vier jaar oud is er de Montessori Startklas, een gezamenlijk initiatief van SKO en de Montessorischool. De Montessori Startklas zorgt voor een natuurlijk overgang voor onze kinderen van de peuterspeelzaal (3-jarigen) naar het Montessori-onderwijs (4-jarigen).