logoHome
Activiteiten Activiteiten
icoon

Elke activiteit sluit aan bij het ontwikkelingsniveau van je kind. Iedere groep bij de dagopvang heeft een eigen ruimte. De inrichting en het spelmateriaal is afgestemd op de leeftijd van je kind. Buiten is er een speelplaats gericht op ontdekken, voelen en ervaren. Binnen is er een centrale plaats met activiteitenhoekjes, om te spelen, te verven of te verkleden.

"Spelenderwijs ontdekken, voelen en ervaren! "

Leeftijd

Baby

Wij stimuleren de ontwikkeling van je baby met beweegspelletjes, spelen met geluiden, spelletjes met grijpen, knijpen en gooien.

Peuter

Met je peuter doen wij ook allerlei ontwikkelingsgerichte activiteiten. Zoals bewegen (bijvoorbeeld klauteren en glijden), bouwen met blokken, tekenen en knippen, spelen met kleuren en vormen, kleien, spelen met de water- en zandtafel, puzzelen, voorlezen en natuurlijk veel liedjes zingen.

3 jaar en ouder

Voor kinderen van 3 jaar en ouder organiseren wij vaak activiteiten die meer aansluiten bij hun ontwikkelingsniveau, zoals knutselen en kleien of bewegen op muziek.

Activiteiten

Naar buiten!

Buitenspelen doen we zo veel mogelijk! De grote buitentuin is gericht op ontdekken en uitdaging, voelen en ervaren. Liggen in het gras, klauteren op een boomstam en glijden van de glijbaan. En de waterpomp; lekker spelen met water en zand. We hebben ook kruidentuin: wat groeit en bloeit er, en wat ruik en proef ik?

Bewegen

Bewegen is belangrijk. Ook voor jonge kinderen. Als je kind veel beweegt, dan heeft dat een positieve invloed op zijn of haar gewicht en lichamelijke ontwikkeling. Daarom stimuleren wij het bewegen met jonge kinderen in onze dagopvang en peuterspeelzalen.

De wijk in!

Met de bolderkar gaan wij lopend de wijk in. Er is genoeg te zien en te beleven: een picknick in het park of spelen in de buurtspeeltuin.

Bijzondere activiteiten

Naast de vaste dagelijkse activiteiten organiseren we ook andere leuke activiteiten zoals het jaarlijks zomerfeest, uitstapjes naar de kinderboerderij, de opa-en-oma-dagen en workshops babymassage voor de ouders.

Extra aandacht voor taal

Wij besteden extra aandacht aan de taalontwikkeling van je kind, bijvoorbeeld met vertelplaten en kringgesprekjes. Ook zingen we iedere dag liedjes, lezen we verhaaltjes voor en doen we leuke woordspelletjes.