logoHome
De Vrije Vogels De Vrije Vogels
icoon

Ons kindercentrum de Vrije Vogels ligt centraal in de wijk Poelgeest. Samen met Openbare Openbare basisschool de Vogels vormen we een Brede School. Met elkaar maken we dit tot een plek waar je kind graag komt om te leren, om te ontspannen en om mee te doen aan allerlei leuke activiteiten. De oudere kinderen hebben vlakbij een eigen plek in onze dependance: Het Clubhuis.

"Van jong en veilig naar ouder en zelfstandig."

Wat bieden wij?

Het gebouw

In dit bijzondere gebouw hebben wij een eigen buitenschoolse opvang met gezellige ruimtes waar wij je kind na schooltijd opvangen. In de grote gymzaal van de school kan je kind lekker spelen en sporten.

Activiteiten

Beneden in de hal is een grote speelkamer met keukentje, een winkel en een doos vol met verkleedkleren. Hier staat ook een tafelvoetbalspel en je kind kan hier heerlijk bouwen met blokken.

Boven is er een podium met tribune. Hier spelen de kinderen toneel. Hier is ook een bso-groep die gebruikt maakt van de speelhal. Deze sluit aan op het buitenspeelplein boven. We noemen dit ons privé terras met zandbak en speelhuis. Bij mooi weer maken de kinderen hier zandgrachten met water!

Blokhut

Met de oudere bso-kinderen gaan wij op naschoolse middagen en in de vakanties naar de Blokhut op recreatie-eiland Koudenhoorn.

Naar buiten!

En natuurlijk gaan we veel naar buiten! Op het schoolplein kan je kind lekker rennen, fietsen en voetballen. Ook staan er verschillende speeltoestellen voor onze kinderen.

Moestuin

Achter de school hebben we een eigen moestuin. Daar planten we zaadjes, en zien we hoe allerlei lekkers groeit en bloeit.

Tennisles

Samen met je vriendjes en vriendinnetje leren tennissen? Elke zomer zijn er tennislessen voor de bso-kinderen bij Tennisclub Unicum. Wil je meer informatie of je opgeven? Klik hier.

Zwemles

Ook kan je kind het zwemdiploma B of C halen. Elke donderdagmiddag is het zwembad gereserveerd voor kinderen van SKO. Wij brengen en halen je kind met onze SKO-bus van en naar de zwemles. Een pedagogisch medewerker begeleidt de kinderen tijdens de zwemles. Wil je meer informatie of je opgeven? Klik hier.

Telefoonnummers groepen

  • Vogelhuis: 06 – 133 05 976
  • Vogelnest: 06 – 136 17 728
  • Stormvogels: 06 -133 479 65

Landelijk Register Kinderopvang

Onze inspectierapporten van de GGD zijn terug te vinden op: Landelijk Register Kinderopvang. LKR registratienummer van De Vrije Vogels: 184524441.

Andere locaties in de buurt

Petra Jonker

Manager Kinderopvang

Adres

Jac P. Thijsselaan 69
2341 PM, Oegstgeest
Nederland

Telefoonnummer

(071) 517 18 42