logoHome
Buitenspelen Buitenspelen
icoon

Wij spelen graag en veel buiten met de kinderen. Dat is goed voor de ontwikkeling en gezondheid van je kind. Klimmen, hollen en kijken hoe alles groeit. Graven in het zand of naar beestjes kijken. Het stimuleert de motorische en zintuiglijke ontwikkeling en heeft een positieve invloed op de sociaal-emotionele, cognitieve en creatieve ontwikkeling van je kind.

"Onze buitenruimten zijn eigenlijk nooit af. Steeds opnieuw halen wij de natuur bij ons ‘binnen’."

Buitenspelen

Onze buitenruimtes

Onze buitenspeelplaatsen bieden de kinderen volop uitdaging. Ze zijn gemaakt met veel groen en natuurlijke materialen. Kinderen scheppen hun eigen fantasiewereld en gaan op ontdekkingstocht. De omgeving draagt bij aan allerlei ervaringen.

Dammetjes bouwen

Rustig samen spelen, een dammetje bouwen in een waterloop, verstoppen in de hut, omhoog klimmen op de boomstam en aan het duikelrek hangen. Er is gras, zand, aarde en er zijn takken en struiken met bloemen die vlinders en insecten aantrekken. En kruiden waar je takjes vanaf mag plukken om aan te ruiken.

Water, modder en vies worden

Op onderzoek uitgaan, door bosjes kruipen, met water spelen: dat gaat niet samen met schone kleren. Een kind voelt zich het prettigst in kleding die vuil mag worden, zodat alle aandacht naar het spel kan gaan.

We gaan ook naar buiten als het regent. Dan zijn er weer heel andere dingen buiten te beleven. De pedagogisch medewerker zorgt er voor dat natte kleding weer snel wordt gedroogd.

Risico en toezicht

Onze buitenruimten voldoen aan de veiligheidsnormen van de keuringsinstantie. Door hoogteverschillen zoals boomstammetjes en muurtjes kunnen kinderen ontdekken wat goed en veilig is. En krijgt je kind zelfvertrouwen.

Natuurlijk is er altijd toezicht door onze pedagogisch medewerkers. Zij geven kinderen ruimte en vrijheid, maar het behoort ook tot hun taak de kinderen te beschermen tegen risico’s die te groot zijn, of waar ze nog niet mee hebben leren omgaan.