logoHome
8 jaar en ouder 8 jaar en ouder
icoon

Kinderen van 8 jaar en ouder nemen wij serieus. We laten ze meedenken met ons programma. Ook krijgen ze steeds meer vrijheid zodat ze met plezier blijven komen naar de bso.

De SKO-Werkgroep 8+ organiseert door het jaar heen en tijdens de schoolvakanties uitdagende 8+ activiteiten, speciaal gericht op de interesses van je kind.

 

"Een eigen plek, met leeftijdgenootjes! "

8 jaar en ouder - onze locaties

Als je kind 8 jaar of ouder is, kan hij of zij doorstromen naar onze 8+ locaties. Wij zorgen ervoor dat leeftijdsgenoten bij elkaar zitten. Een fijne eigen plek hebben we bij:

Voor de oudste kinderen tot 14 jaar hebben wij een Toptienergroep. Tieners vinden deze groep een leuke opvolging van de ‘gewone’ bso. Ouders zien de tienergroep als een goede vervolgstap voor het voortgezet onderwijs. En een prima voorbereiding om straks zelfstandig thuis te kunnen zijn.

8 jaar en ouder - activiteiten

SKO-Werkgroep 8+

De speciale 8+ werkgroep organiseert leuke activiteiten voor kinderen van 8 jaar en ouder. Alle 8+ kinderen van de verschillende SKO-locaties kunnen hieraan meedoen. Het is leuk voor deze oudere kinderen om eens een dag met alleen maar leeftijdsgenoten te zijn. Ieder kind vindt zijn eigen bso natuurlijk de leukste en de beste!

Vakantie

Zoals elke vakantie gaan de 8+ kinderen op pad. ’s Zomers gaan we met z’n allen naar het strand voor bijvoorbeeld een clinic golfsurfen en longboarden. De locaties strijden onderling tegen elkaar tijdens ‘het expeditie SKO-binson spel’, de beachspelen, een zeskamp of roeiwedstrijd. En ze leren de skills van een echte D-J zoals scratchten, mixen en beatmatching.

Kunst&Kolder

Elke woensdagmiddag is er Kunst&Kolder bij de Waaghals. Onder begeleiding van Maartje Reijkers kan je kind (8 jaar en ouder) aan de slag met allerlei materialen. In het prachtige atelier maken de kinderen de mooiste creaties.

Op weg naar zelfstandigheid

Kinderen rond de 8 jaar worden steeds bewuster van zichzelf. Ze krijgen een eigen mening en leren zich beter te uiten. En ze willen meer zelfstandigheid.

We overleggen met ouders of hun kind op een bepaald moment zelfstandig naar de bso mag komen. Bij de jaarlijkse evaluatie vullen de oudere kinderen een lijst in over hoe zij de bso vinden. Wij vinden het belangrijk te horen van de oudere kinderen en de ouders waar hun behoeftes liggen en hoe we daar op in kunnen spelen. Geef wensen en suggesties aan ons door. Wij horen ze graag!